Je hoort en ziet mij regelmatig spreken en schrijven over een onzichtbare rugzak die we meedragen in ons leven. Dit is wat ik elke keer weer ervaar in mijn persoonlijke ontwikkeling en wat ik zie bij mooie klanten.
Een onzichtbare rugzak vol ervaringen/emotionele zaken/zwaarte soms. Dat kunnen ervaringen zijn van jezelf. Je hebt als mens in dit leven vele ervaringen opgedaan. In je jeugd, tijdens je opvoeding, op scholen/studie, in je relaties. Alles wat je hebt meegemaakt in jouw leven, speelt mee in hoe jij nu reageert/handelt/bent in je leven.

Dat zijn mooie en minder mooie ervaringen

De minder mooie ervaringen hebben we het meestal niet zo vaak over. Het kan ook zijn dat je die (onbewust) diep hebt weggestopt in je onzichtbare rugzak. Maar je zeult het wel mee. En dat merk je in je leven.
Dan loopt er een gebied in je leven niet zo lekker. Levensgebieden zijn bijvoorbeeld; je relatie(s), gezondheid, werk, familie, kinderen.
Of voel je dat je vastzit op één of andere manier.
En je hebt geen idee hoe dat komt.

Je draagt ook zaken mee in je rugzak die niet van jou zijn

Wat heel veel mensen niet weten, omdat ze er nog nooit mee gewerkt hebben of gewoon nog niet kennen, is dat je vaak ook heel veel meedraagt wat niet van jou is. Dat zijn ervaringen van mensen uit jouw familiesysteem. Je familiesysteem gaat over jouw ouders en voorouders. Dus niet alleen je gezin van herkomst, maar ook je opa’s en oma’s, overgrootouders en nog veel verder.
Je draagt dit niet bewust mee, dit gaat over energie in de onderstroom, die je onbewust met je meedraagt. Ook hierin zijn het vaak de moeilijkere zaken, de pijnlijke, de verdrietige; dat waar niet over gesproken werd, wat je onbewust in je rugzak hebt gestopt.
Ik heb hier al eerder een uitgebreid artikel over geschreven, lees er meer over in: “Hoe loyaal ben jij aan je ouders?”

Systemisch werk/opstellingen maken dingen duidelijk en zichtbaar

Zaken waar je misschien al je hele leven mee rondloopt worden opeens helder. En het mooie is; als je je er bewust van wordt, kunnen we er ook bewust mee werken om zaken liefdevol los te laten die niet meer helpend zijn in je leven.
Het is echt zo’n krachtige methodiek, ik word er nog elke keer blij van, dat dit in mijn leven op mijn pad gekomen is. Het heeft mijn leven 180 graden gedraaid. Van levensmoe en niet meer weten waar ik het zoeken moest naar een leven vol levenskracht, energie en plezier. Ik geniet nu ten volle van mijn leven en ben elke dag dankbaar voor al mijn zegeningen. En tuurlijk kom ook ik ups en downs tegen in mijn leven. Dat is wat mij betreft het leven vieren. Ik leef bewust en geniet van de mooie momenten en leer van mijn moeilijke momenten. Ik ben dankbaar voor mijn leven, elke dag.

Heb jij soms ook het gevoel dat

jouw leven een stuk lichter mag zijn? Dat je wellicht ook een onzichtbare rugzak draagt, die eigenlijk best wel zwaar is?
Dat je zin hebt om je veel vrijer en blijer te voelen in jouw leven, maar dat je eigenlijk geen idee hebt hoe je dit kunt veranderen?
Dat het allemaal wel een stuk speelser mag, zoals een kind dat zich heerlijk vrij kan voelen en onbevangen in de wereld staat?

Bij paardencoaching gaan de paarden vaak spontaan reageren op systemische energie

Wat ik super vind om te zien, als ik nu met de vrijwillige inzet van paarden werk, is dat ze vaak gaan reageren op jouw onzichtbare rugzak. Dus dat waar je je niet bewust van bent dat je iets meedraagt, voelen de paarden. (En ik meestal ook..) Zo mooi om te zien wat er dan gebeurt als er dingen uitgesproken worden. Of soms juist helemaal zonder woorden, gewoon doordat de paarden er zijn voor jou. Die magische energie is zo voelbaar, zo mooi. Ik heb er eigenlijk weer geen woorden voor. Paarden doen dit automatisch, vanuit liefde, omdat jij bij ze in de bak staat, willen ze dat het goed gaat met jou.

En zo helpen de paarden mee in de sessies om zaken zichtbaar te maken

Dingen in jouw leven die zwaarder aanvoelen.
Die je onverklaarbaar belemmeren.
Die maken dat het soms voelt dat je vastzit in je leven.

 

Paarden helpen mee om dit zichtbaar te maken en los te laten

Ze helpen jou en mij als begeleider om die rugzak leger te gaan maken. Niet alles tegelijk. Dit mag stapje voor stapje, in jouw tempo. Ik en de paarden begeleiden je daar met liefde bij. Ik ga er altijd van uit dat het juiste op het meest geschikte moment zichtbaar gemaakt wordt en losgelaten mag worden.

Dit is eigenlijk weer niet te beschrijven, zo mooi. Systemisch werk/opstellingen met of zonder paarden is iets dat je mag ervaren. Als je voelt dat dit artikel iets triggert bij jou, dat het je nieuwsgierig maakt en iets raakt. En je staat open om je eigen onzichtbare rugzak liefdevol te gaan onderzoeken, dan weet je mij te vinden.
Wellicht gaat je hoofd nu een beetje tegensputteren.. dat is ook normaal. Ons hoofd vindt er van alles van. Je hoofd wil het het liefste allemaal begrijpen. Wil het comfortabel houden en zoals het altijd geweest is. Zo werkt ons brein, maar dat helpt je niet verder. Wat zou je diep van binnen willen? 

Bij opstellingen wordt er iets geheeld en losgelaten op een diep niveau

Je zult merken als je deze sessies doet, dat er bijzondere dingen gebeuren in jouw leven:
♥ Je leven zal weer wat lichter voelen. (soms ook letterlijk)
♥ Je voelt opeens welke richting je uit wilt met je leven
♥ Je voelt je vrijer, speelser, blijer
♥ Je gaat keuzes maken waar je ogen van gaan stralen, jouw eigen ding doen

En ook hierin geldt weer dat één opstelling/sessie te vergelijken is met één rijles. Na 1 les kon jij vroeger waarschijnlijk niet meteen rijden. Daar had je meerdere lessen voor nodig. En een examen. En waarschijnlijk leerde je, net als ik, het echte rijden pas daarna. Dat is wat mij betreft het leven. Het reikt je allemaal levenslessen aan. Elke keer weer een stap.
Maar weet je wat het mooie is. Je hoeft dit niet alleen te doen. Er zijn allemaal mooie mensen en dieren die je hierin willen ondersteunen. Omdat ze zelf hebben geleerd van hun levenservaringen en die wijsheid willen verspreiden. De kunst van het leven te verspreiden. Ik ben er daar één van.
Voel je welkom. ♥

Ga jij ervoor om je eigen leven te creëren, maar vind je dit ook superspannend en nieuw?

Schrijf je dan nu in voor een gratis telefonische inzichtsessie van 30 minuten.

Wil jij graag elke 2 weken tips en inzichten ontvangen over hoe je meer gaat
Voelen-Leven-Genieten?

Share This
X