De afgelopen 10 jaar is voor mij één grote, persoonlijke ontwikkelingsreis geweest. Ik was toen niet blij en had heel weinig levensenergie en vertrouwen. Elke keer ging ik een stapje verder naar binnen, elke keer werd het een stukje lichter en vrijer in mezelf. Blij zijn met mezelf en met mijn leven. Ik kan wel zeggen dat het en transformatiereis is. Een reis, die mijn leven heet. En ik geniet van die reis! Ik weet ook dat de moeilijkere momenten en mensen in mijn leven mij geholpen hebben om te groeien. Om steeds meer voor mezelf te gaan staan. Mijzelf toestemming te geven om echt mezelf te Zijn. Mij persoonlijk vrij voelen.

De bewustwording is heel sterk de laatste jaren

Wat mij bij mezelf en bij vele, mooie vrouwen opvalt is dat de bewustwording heel sterk is de laatste jaren. Dat deze tijd ons echt uitnodigt om bewust aan onszelf te werken en dat het allemaal lichter mag zijn. Zonder de zwaarte te ontkennen. (Lees hier meer over in mijn vorige blog: Omarm jij alle delen van jezelf?)
 Het kan zijn dat je bewust of onbewust zwaardere dingen hebt meegemaakt in jouw leven. Of dat je die onbewust meedraagt in een onzichtbare rugzak vanuit je (voor)ouders. We reageren Nu in ons leven vanuit die oude gedachten, overtuigingen en patronen. En dit hoeft niet. De niet helpende patronen kun je met begeleiding laten gaan.

Er heerst een misverstand waarom je opstellingen zou doen in jouw leven

Ik krijg regelmatig de vraag of er problemen moeten zijn of zijn geweest in je gezin van herkomst om opstellingen te doen voor jezelf. Mijn stellige antwoord hierop is nee, dat kan wel, maar dat hoeft helemaal niet.  Je doet een traject met opstellingen/coaching om jouw leven lichter, vrijer, blijer te maken. Op elk levensgebied. Je doet dus de opstellingen voor jezelf. Omdat wij allemaal, niemand uitgezonderd, onzichtbare lijntjes in energie hebben naar onze (voor)ouders. De mooie lijntjes mogen blijven en de zwaardere, die wij juist onbewust overnemen, mag je laten gaan. En de onzichtbare laagjes die je om jezelf heen hebt gewikkeld, door ervaringen in het verleden, of ook weer door ervaringen van jouw(voor)ouders, die mag je ook (ont)wikkelen.

Dit is voor mij persoonlijk (ont)wikkelen

De enige die dit persoonlijke proces aan kan gaan, dat ben jij zelf. Van binnen naar buiten. Laagje voor laagje, in jouw tempo, met goede begeleiding. Alles komt op het juiste moment, vertrouw daar maar op. Maar je mag wel zelf de stappen zetten en om hulp vragen. Dat is leiderschap nemen over jouw leven. En dit proces hoeft niet zwaar te zijn. Elk moment heb je de keuze.

De zwaarte komt vaak vanuit de voorouderlijn

Jouw voorouderlijn bestond uit vele gezinnen, vele mooie mensen. In die gezinnen is van alles gebeurd. Stel je maar voor dat je een paar generaties terug gaat in de tijd. Een waaier aan voorouders achter jou. Daar zijn dingen gebeurd die emotioneel zwaar, pijnlijk, heftig, moeilijk waren. Dat is vaak de energie die doorgegeven wordt in de onderstroom. Dat is waarover niet of nauwelijks gesproken werd. Toen niet en nu soms ook nog niet.

Ik kan wel een paar voorbeelden noemen, die in elke voorouderlijn gebeurd zijn. Dan kun je je wellicht beter voorstellen dat dat zwaardere energie in de onderstroom oplevert. Voorbeelden van traumatische gebeurtenissen zijn:
* Vroeg gestorven kinderen, miskramen, abortussen
* Vroeg gestorven ouders, moeders in het kraambed
* Ernstige ziektes
* Psychisch lijden, fysiek lijden
* Oorlogstrauma’s
* Lichamelijk, geestelijk, seksueel misbruik
* (Zelf)moord
* Ongelukken
* Mentale/fysieke handicaps
* Financiële problemen
* Branden
* en nog veel meer

Deze voorbeelden komen bij iedereen voor in de voorgeschiedenis aan generaties. Allemaal. En juist de ervaringen die niet verwerkt zijn, waar niet over gesproken werd, die worden onbewust doorgegeven aan de volgende generatie.

Dit is waarom jouw onzichtbare rugzak soms zo zwaar voelt

Dit is waarom ik zo blij en dankbaar ben dat ik in contact kwam met opstellingswerk 10 jaar geleden. Waarom ik met liefde opstellingen begeleid en ook voor mezelf nog gebruik. Het mag allemaal lichter en makkelijker gaan in jouw leven. En samen met de paarden geeft dit nog een extra dimensie. Die doen vaak spontaan mee.

Jouw voorouders willen niet dat jij die zwaarte meedraagt in jouw leven

Vanuit het systemische werk (waartoe familie-opstellingen behoren) eer je jouw voorouders door zware thema’s daar te laten, waar het vandaan komt.
Zij willen niet dat jij dat voor ze gaat uitwerken of dragen. Dat komt keer op keer terug in de opstellingen die ik begeleid en die ik voor mezelf heb gehad.

Je hoeft niet precies te weten wat er gebeurd is. Dan ben je bezig vanuit nieuwsgierigheid. In de opstellingen komt spontaan naar boven wat het belangrijkste is op dat moment. Als je nog nooit een opstelling hebt gehad, kan ik mij voorstellen dat dit niet zo te bevatten is. Het is ook niet iets dat je moet willen begrijpen, het is vooral iets wat je mag ervaren. Maar neem maar van mij aan dat het werkt. Als ervaringsdeskundige en ondertussen honderden opstellingen verder, sta ik nog elke keer versteld.

Zo bijzonder wat er mag gebeuren

Ik sta versteld over wat wij onbewust meedragen en wat voor invloed dat heeft op ons dagelijks leven. Ik sta versteld over het effect wat mooie opstellingen hebben op ons leven. En nee, het is niet zo dat je met 1 opstelling je hele leven op orde brengt. Dat alles helder wordt en dat je spontaan helemaal vrijer en blijer bent. Je gaat ook niet 1x naar een gesprek, met de hoop dat dan al je issues in jouw leven verholpen zijn. Of dat je 1 rijles neemt en dan hoopt te kunnen rijden. Zo werkt het niet. Opstellingen werken door in jouw leven. Op korte en lange termijn. Zeker als je bewust bezig blijft met jouw persoonlijke ontwikkeling. Omdat je blij wordt van het resultaat. Omdat je blij wordt dat je zelfleiderschap neemt over jouw leven. Keuzes maakt die bij jou passen.

Op weg naar vrijer, blijer jezelf Zijn en blij zijn met wat je doet

Wat wil je graag in jouw leven?
Waar word je blij van?
waar gaan jouw ogen van stralen?
In relatie tot jezelf, je werk/bedrijf, de liefde, je evt. kinderen, geld, jouw leven?

Daar gaan we mee aan de slag. Dat is wat (voor)ouders hun kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen gunnen. Het maakt niet uit of ze er nog zijn en hoe het contact met ze is. Als jij openstaat om naar jezelf te kijken en openstaat voor verandering in jouw leven en je kiest er Nu bewust voor om zaken te laten gaan. Dan is dit het juiste moment.

Vanuit liefde en compassie voor jezelf en om echt te gaan genieten van jouw leven

Is het nu tijd voor jou?

Ga jij ervoor om je eigen leven te creëren, maar vind je dit ook superspannend en nieuw?

Schrijf je dan nu in voor een gratis telefonische inzichtsessie van 30 minuten.

Volg mij op Social Media

Like mijn Facebook pagina en blijf op de hoogte van mijn laatste artikelen.

Share This
X