“Wil jij ook zo graag snel resultaat zien?” Dat kan natuurlijk over van alles gaan. Waar denk jij aan, als ik dit aan je vraag?

Waar ik op doel is ons geduld in persoonlijke groei en bewustwording

Ik merk in mezelf en bij mooie klanten dat er soms wat ongeduld is als het over persoonlijke groei gaat. Dat je heel graag snel resultaat willen zien en merken in jouw leven. Dat je je weer helemaal Happy voelt op alle vlakken in je leven.  Herken jij dat ook in jezelf?

Hoe kan dat nou?

Als je start met meer bewustwording; je doet eens een mindfulness training, je leest een zelfhulpboek, je start met mediteren, zul je merken dat er iets in beweging wordt gezet.
Die beweging zet door als je er dagelijks mee bezig bent, als je doorgaat met oefeningen doen, met het innerlijke werk dat je tegenkomt. Want nee, persoonlijke groei is niet alleen maar leuk en fijn. Je komt jezelf tegen. Je komt angsten tegen, onzekerheden, emoties die al heel lang vastzitten in je lijf en leven. Iets wat je al je leven lang doet en denkt zit echt verankerd in jezelf. Dan helpt 1 meditatie, 1 sessie, 1 hulpboek echt niet. Elke stap is er eentje en wees dankbaar voor elke stap die je zet. De beweging mag echt uit jezelf komen. Als iemand anders wil dat jij bezig gaat met persoonlijke ontwikkeling, dat werkt niet, toch? Heb jij wel eens geprobeerd iemand in je omgeving te veranderen? Onmogelijke taak…  wat je wel kunt doen is naar jezelf kijken in de relatie tot de ander. Wat gebeurt er in jou dat je op een bepaalde manier reageert en wat kun je hier zelf aan doen? (Dit is even een zijspoor, nu weer even terug naar je eigen ontwikkeling)

De beweging zet door als je er dagelijks mee doorgaat

Dan zul je merken dat je aan het ‘groeien’ bent. Dat je meer het gevoel krijgt dat jij weer de regie neemt over jouw leven. Dat je laagjes aan het (ont) wikkelen bent. Als je echt veranderingen in jouw leven wilt zul je hier dus energie in moeten stoppen. Energie in tijd, geld, vanuit liefde voor jezelf.
Elke dag. Met geduld, liefde en zachtheid voor jezelf. Omdat je voelt dat het jou helpt, dat het je verder brengt. Dat je nieuwsgierig bent en openstaat naar wat er nog meer mogelijk is.  De ene dag zal het gemakkelijk gaan en de volgende dag heb je er helemaal geen zin in.

De keuze is aan en in jou

Het schijnt dat je minimaal 100 dagen iets moet doen wil het een beetje in je onbewuste systeem landen als gewoonte. Eerst ben je bewust onbekwaam; als je bijvoorbeeld nog nooit een ademhalingsoefening hebt gedaan weet je niet wat dat jou brengt en hoe je dat kunt doen.
Dan ben je nieuwsgierig en start je en ben je bewust bezig met de oefening elke dag, maar brengt het je bewust nog niet zoveel wellicht. En word je misschien een beetje ongeduldig.

Dan is het echt een kwestie van volhouden

De ene dag zal het de rust geven, de volgende dag onrust. De volgende keer komen er emoties vrij. Laat alles er zijn. Het betekent dat er beweging komt in iets wat al heel lang vastzit in jouw lijf, in jouw leven. Op dit moment ben je bewust met persoonlijke groei bezig. Omdat je weet dat het je wat gaat brengen. Alleen weet je nog niet wat precies. Laat de gehechtheid aan het resultaat los.

Vertrouw op het proces!

Op een gegeven moment merk je dat het je begint te helpen. Als je de oefeningen niet doet, ben je je er bewust van dat je onrustiger bent gedurende de dag. Ik heb het dan dus wel over minimaal 2 a 3 maanden iets volhouden. Dit hoeft niet een gigantische opgave te zijn. 2x per dag 10 minuten ademen en je lijf voelen kan al wonderen verrichten. Je voelt dat je hartslag rustiger wordt, je ademhaling zit lager in je buik i.p.v. hoog in je borstkas, je voelt je rustiger. Je voelt wat jij nodig hebt. (voorbeelden van ademhalingsoefeningen die je kunnen helpen lees je hier in een ouder blog).

Op een gegeven moment ben je bewust bekwaam

Na een 100 dagen zul je merken dat je als vanzelf de oefeningen gaat doen, gewoon, omdat je merkt dat het je helpt. Dat je er meestal blij van wordt. Het doet wat met je lijf, met je geest, met je energie. Je wordt eigenlijk bewust bekwaam. Dat is persoonlijke groei en leiderschap nemen over jouw lijf en leven. Als je hiermee begint wil je er vaak meer van. Je voelt dat het wat met je doet. Ik heb het nu over een ademhalingsoefening, maar dit geldt natuurlijk voor alles wat je voor jezelf doet aan ontwikkeling. Omdat jij zelf de keuze maakt om het te doen.

Zo word je onbewust bekwaam in bepaalde zaken

Je bent je er bewust van dat het je helpt en zo zit je in de auto zomaar ademhalingsoefeningen te doen. Of in de rij bij de supermarkt, terwijl je mag wachten en wellicht juist ongeduldig wordt. Je doet het, omdat het je rustiger maakt, omdat je er blij van wordt. Heerlijk toch? Zo leef je veel meer in het moment en geniet je van het resultaat wat het met je doet. Geniet je van het moment zelf.

Je mag dus echt geduld hebben met jezelf met persoonlijke (ont)wikkeling

Verwacht geen wonderen nadat je 1 week bent begonnen met mediteren, oefeningen. Verwacht niet dat je je helemaal vrij voelt na 1 sessie bij een coach. Na het lezen van een zelfhulpboek. Geef jezelf de tijd. Iets wat je onbewust al je hele leven lang doet, mag je bewust aan werken.

Dit is waarom ik geen losse sessies of opstellingsdagen meer geef

Omdat ik weet dat sommige mensen graag een wondermiddel willen. Een Quick fix/oplossing voor hun problemen. Maar dit werkt niet zo. Gun jezelf de tijd. En vraag hulp hierin. Je kunt jezelf bewust zijn dat er bepaalde patronen, gedachten, overtuigingen in jezelf zitten, die je graag anders wilt zien. Kijk hier samen met liefde naar. Ga het proces aan. Dit is echt een bewustzijnsproces. En hierin zijn we nooit uitgeleerd. Bewust bezig zijn met ontwikkeling is heel erg fijn. Omdat je steeds dichter bij je stralende kern komt. Die in iedereen zit. Alleen komen we daar vaak niet bij, doordat er wat laagjes omheen zitten. Van onszelf, of vanuit de voorouderlijn. Dit zijn vaak van die (on)bewuste belemmeringen in je leven. Het mag echt lichter, vrijer, blijer. Ik begeleid je hier met liefde bij. Heb geduld en zet de eerste stap.

Ga jij ervoor om je eigen leven te creëren, maar vind je dit ook superspannend en nieuw?

Schrijf je dan nu in voor een gratis telefonische inzichtsessie van 30 minuten.

Volg mij op Social Media

Like mijn Facebook pagina en blijf op de hoogte van mijn laatste artikelen.

Share This
X