“Welke stappen zet jij richting jouw verlangen?” Weer een liefdevol confronterende vraag. Die ik regelmatig aan mezelf stel, als ik voor mijn gevoel weer een beetje vastzit in mijn leven. En ik stel hem ook regelmatig aan mijn mooie klanten. Het is zo mooi om rond je verlangens te werken. Te visualiseren waar je heen wilt in je leven en als het ware daar al in te stappen. Dan gebeurt er al heel veel in jouw energie en in de realiteit die je ervaart om jou heen.

De innerlijke beweging mag uit jou komen

Als de stappen die je zet uit jezelf komen, zul je merken dat je veel gemotiveerder bent. Ik bedoel hier niet mee dat je hier geen hulp in mag vragen. Zeker wel. Maar diegene die jou hierin begeleidt kan de stappen niet voor jou zetten en ook niet de oplossingen aandragen voor jouw probleem, als jij daar nog niet aan toe bent. Dat gaat niet werken.

Dan zou ik, als het ware, gaan trekken aan een mank paard

Dat gaat hem niet worden. Dat paard zou gaan tegensputteren. En zo werkt het ook bij jou en mij. Als je innerlijk nog niet toe bent aan de volgende stap in jouw persoonlijke ontwikkeling, dan is het niet aan de coach/begeleider om aan je te gaan trekken. Je mag zeker wel weerstand voelen, dat is de normale reactie van je (onbewuste) brein. Die wil dat het “veilig” is en dat alles blijft, zoals het is. Maar wat wil je zelf diep van binnen? Dat je leven blijft zoals het is? Of zou je op bepaalde levensgebieden toch wel graag wat verandering zien?

Wanneer is het jouw tijd dat je je mag (ont)wikkelen en heerlijk mag genieten van je leven?

Je bewuste geest zal ook met allerlei excuses komen. Het is nog niet de juiste tijd, het is niet de methodiek die bij je past, eerst moet nog dit of dat gebeuren in je leven.
Herken jij dat? Dat je het gevoel hebt dat er iets in jouw leven mag veranderen, maar dat je jezelf (nog) geen toestemming geeft om hier aan te gaan werken?
Ik herken dit echt heel erg. Kwam met allerlei excuses, geen tijd, geen geld, geen energie, altijd was er iets.
Tot ik de innerlijke drive voelde: “En nu is het klaar.” Welke stap ga je zetten? Wie gaat mij hierin begeleiden? Wat kan ik doen om wel tijd, geld en mogelijkheden te creëren, om mij verder te helpen?

Iets in mij voelde het verlangen en tegelijkertijd voelde ik de weerstand

Interessant niet? Dat we onszelf (onbewust) belemmeren om voor ons verlangen te gaan? Om te groeien? Om vrij te breken uit oude patronen, gedachten en overtuigingen, die ons niet meer helpen?
Ik begreep vroeger niet zo de uitdrukking: “buiten je comfortzone vindt de magie plaats, de persoonlijke groei.” Langzamerhand beginnen de kwartjes te vallen. En nee, ik ga ook niet continue buiten mijn comfortzone. Dat hoeft ook niet. Maar ik begrijp nu wel wat er bedoeld wordt.

Mijn verlangen word mij steeds duidelijker

Het verlangen om mezelf helemaal te laten zien, alle stukken van mezelf. Ook mijn grootsheid, de liefde, de kleur, de wijsheid die in mij zit. Alles wat ik in mij draag en dat naar buiten wil. Het verlangen om mijn mooiste leven te leven. En mijn verlangen om hier de mooiste klanten mee te begeleiden om dit ook te gaan doen. En het is zo niet Nederlands om dit allemaal over jezelf te zeggen. “Doe nou maar gewoon…”
Maar hé, ik ben niet gewoon en jij ook niet. Ieder mens is uniek in zijn of haar Zijn.

Dus zet ik toch stappen, ook al voelt het soms heel oncomfortabel

En dat wens ik jou ook toe. Je kunt de ene dag een ministapje zetten en de volgende dag een reuzenstap. Als je al die stappen bij elkaar optelt gebeurt er heel veel in jouw leven. Ook al wil je misschien dat het veel sneller gaat. Heb je niet het geduld om af en toe eens even stil te staan bij alles wat er al is veranderd in jouw leven. Zaken die je nu voor heel gewoon aanneemt, maar die vroeger echt buiten jouw comfortzone lagen. Zie eens de groei die je al hebt doorgemaakt, mooi toch!

Ik word hierin ook begeleid door een prachtmens

Zij laat mij mijn eigen weg en wijsheid weer ontdekken wat betreft mijn bedrijf en leven. En dat is ook wat ik bij jou doe. Dat is wat ik bedoel dat je zelf de stappen mag zetten. Ik begeleid je met liefde vanaf de zijlijn. En ik zal ook liefdevol confronterend zijn als je (onbewust) in je comfortzonde blijft rondhangen. Die onbewuste blokkades, die jij tegenkomt in jezelf en in je leven.
Het mag in jouw tempo. Je mag zelf bewust worden waar je heen wilt in je leven. Aangeven waar je, voor jouw gevoel, vastzit. En ik en de paarden begeleiden je hierbij. Juist die onbewuste laagjes en lijntjes naar je familiesysteem vind ik ontzettend mooi om mee te mogen werken. En paarden en ik doen niet anders, dan daar op reageren. Zij willen dat het lekker stroomt in jou. En ik ook. Vol levensenergie jouw leven leven. Een leven waar je blij van wordt.

Begin eens met het opschrijven van jouw verlangens

Hoe ziet jouw ideale leven eruit? Hoe voel jij je dan? Wat zie je voor je? Wat voor werk doe je? Hoe ziet je vrije tijd eruit? Met wie ben je samen? Hoe sta je in jouw leven? Wat heb jij voor moois te brengen in de wereld? Wat maakt jou uniek? Wat zou je altijd nog eens willen doen of leren?
Ga maar eens schrijven. Ik schrijf regelmatig, bijna dagelijks. Dat werkt echt superfijn. Dan kun je echt in de energie stappen van dat waar je heen wilt.
Schrijf in de tegenwoordige tijd, alsof het er allemaal al is.

Stel je voor dat alles mogelijk is. Je hoeft je niet kleiner te maken. Geld, tijd, energie speelt geen rol. Hoe ziet jouw droomleven eruit?

Houd je niet in. Je moet er ook niet onrustig van raken, maak dan je verhaal wat realistischer. Wat is er wel mogelijk? Laat los wanneer het resultaat naar je toe mag komen. Stap al in de energie van je nieuwe verhaal.

Waarschijnlijk komen er nu weer stemmetjes omhoog poppen

Gedachten, overtuigingen in jezelf, die niet helpend zijn. Die maken dat je blijft zitten waar je zit. Die innerlijke saboteurs. Zodat je geen stapje zet. Ook geen ministapje. Voel maar wat dat met je doet. Frustrerend toch?

Welke stap kun je vandaag nog zetten richting jouw verlangen? Naast het schrijven van jouw nieuwe verhaal over jouw leven?
Wat is er wel mogelijk? Weet dat het oncomfortabel mag voelen. Dit zijn vaak de mooiste leer/groeimomenten. Ook al voelt het op dat moment niet zo. Weet dat het soms een heel onlogische stap lijkt. Voel maar, luister maar, jouw innerlijke stem wijst jou de weg.

Dit is eigenaarschap nemen over jouw leven

Je hoeft niet precies te weten hoe jouw pad loopt. Voel maar waar jij heen wilt. En zet elke dag een stap. Vanuit liefde voor jezelf en jouw leven.

Ga jij ervoor om je eigen leven te creëren, maar vind je dit ook superspannend en nieuw?

Schrijf je dan nu in voor een gratis telefonische inzichtsessie van 30 minuten.

Volg mij op Social Media

Like mijn Facebook pagina en blijf op de hoogte van mijn laatste artikelen.

Share This
X