Ieder van ons heeft een uniek verhaal. Geen mens is hetzelfde. Je wordt geboren in een specifiek gezin, op een bepaalde plek in het gezin. (Ik ben bijvoorbeeld de jongste van 5 kinderen)
Je krijgt een bepaalde opvoeding mee, een godsdienst of juist niet. Je wordt geboren in een bepaald land, met een eigen cultuur.
Je hebt unieke ouders en die komen weer voort uit een uniek familiesysteem. (hun ouders, grootouders, overgrootouders, tot vele generaties terug).
Je ouders hebben hun eigen unieke ervaringen en nemen dit mee in jouw opvoeding.
En dan heb je je eigen ervaringen in het leven. Dat zijn mooie en minder mooie ervaringen. Ik ga nu even uit van je ervaringen van -9 maanden, dus ook in de baarmoeder, tot aan je ervaringen nu.  Of die ervaringen en jouw verhaal bepalen hoe je nu leeft, heb ik meerdere artikelen geschreven.  Waaronder: Laat jij ervaringen uit je kindertijd, je kwaliteit van leven nu bepalen? (Lees HIER het hele artikel.)

 

Wat is jouw unieke verhaal?

Wat nu mijn vraag aan jou is: “heb jij ooit jouw verhaal opgeschreven?” Of vertel je jouw verhaal heel vaak aan anderen? Welk verhaal vertel jij jezelf? (Heb ik ook een artikel over geschreven..) Blijven bij jou de positieve kanten van je verhaal hangen? Of vooral de negatieve dingen?

Ik wil je uitnodigen om jouw verhaal eens op te gaan schrijven. Ga eens op een rustig moment, als je echt de tijd hebt voor jezelf jouw unieke verhaal opschrijven. (Misschien wel ergens in de natuur?)

Schrijf gewoon op, wat in je opkomt. Misschien is het fijn om er een korte biografie van te maken, waarbij je per 10 jaar van je leven een korte samenvatting maakt van die dingen, die in je oppoppen. Wellicht vind je het fijn om eerst even naar de stilte in jezelf te gaan met een korte meditatie of ademhalingsoefening. Doe datgene, wat goed voelt voor jou.

Voel wat je op wilt schrijven en doe de oefening ook echt

Als je dit hebt gedaan, lees het dan op een ander moment eens rustig door.
Wat valt je op?
Waar word je blij van?
Waar word je misschien verdrietig of kwaad van?
Mag alles er zijn, wat er is gebeurd in jouw leven?
Wat is de rode draad in jouw verhaal?
Waar ging jij als kind van stralen?
Waar ga je als volwassene van stralen?
Wat zijn jouw unieke talenten?

Voel wat het lezen van je eigen verhaal met je doet en laat de emoties die je voelt toe

Zonder dat je helemaal in je eigen verhalen hoeft te duiken. Lees het als volwassene nu. Als een heel bijzonder boek. Het is jouw unieke verhaal. Misschien voelt het fijn om je verhaal eens te delen met een lieve vriendin. Of je lieve partner, als dat goed voelt. Kijk wat het met je doet als je je verhaal hardop vertelt of voorleest. Dat het door je keel mag gaan.

Deze oefening heeft voor mij veel gedaan en doet het nog steeds. Ik ga steeds meer mijn eigen verhaal delen. Omdat dat is wat mij gemaakt heeft tot de unieke persoon die ik nu ben. Dat maakt het heel helend om te delen. Daarom spreek ik bij deze af, dat ik mijn verhaal deel met jou, in een volgend blog. (Voelt ook best spannend…)
Wat is de rode draad in mijn leven? Waar word ik blij van en zijn mijn unieke talenten?

Daarom vraag ik jou om jouw verhaal op te gaan schrijven

Jouw verhaal is uniek
Jij bent uniek!
Jij hebt mooie talenten
Je mag ze zelf ook helemaal gaan zien
Je mag jezelf helemaal gaan omarmen, alle stukjes van jezelf
Jouw verhaal bepaalt niet de rest van je leven. Het heeft gemaakt wie je nu bent, maar je bent niet jouw verhaal.

Je hebt elke dag de keuze

Om nu in een ander verhaal te stappen, als er dingen zijn waar je minder blij van wordt nu. Zonder je oude verhaal te verloochenen of weg te stoppen. Het is en blijft jouw verhaal, jouw bijzondere boek. En daar mag je soms ook best even verdrietig, boos of shit over voelen. Voel dan de emoties als volwassene. Jij leeft nu. Stap in je nieuwe leven. Creëer zelf het leven waar je helemaal blij van wordt. Gebruik je unieke talenten, die zitten vanaf je geboorte al in jou en stap de wereld in!

Wil jij hier graag meer inzicht in en echt een stap zetten om eigenaarschap te nemen over jouw leven? Schrijf je dan HIER in voor een telefonische inzichtsessie van 30 minuten. Ik spreek je graag.

 

Dank aan Reggy Nelissen, die een soortgelijke oefening met mij deed. Een heel bijzonder mens en inspirator voor mij.

Wil jij graag elke 2 weken tips en inzichten over hoe je meer gaat
Voelen-Leven-Genieten?

Share This
X