Ben jij je bewust van welke dingen in jouw leven je echt blij wordt? Of heb je soms het gevoel dat je meer geleefd wordt? Dat het leven jou overkomt in plaats van dat je echt een leven aan het leven bent waar je ontzettend blij van wordt?

Is het leven één groot feest dan?

Nee, dat geloof ik niet. Mijn leven niet in ieder geval. Het leven is met ups en downs. Maar ik ben er wel van overtuigd dat dat waar je je op focust, dat je daar meer van krijgt in je leven. Dus als jouw focus onbewust of bewust op negatieve zaken/mensen/ervaringen gericht is, dat de kans groter is dat je dat meer zult ervaren in jouw leven.

Als je heel eerlijk bent naar jezelf; waar ligt jouw focus op?

Ben jij bewust elke dag bezig met wat je wel wilt in je leven? In plaats van alles wat je niet meer wilt? Ben jij je bewust in de ochtend over hoe je je wilt voelen die dag?
Voel je de dankbaarheid voor alles wat er al wel is in jouw leven?
Of ben je onbewust nog erg verbonden en loyaal aan jouw familiesysteem waaruit jij geboren bent? Al die voorouders waar jij een nakomeling van bent? (Lees hier meer over in mijn eerder geschreven blogartikel: “Hoe loyaal ben jij naar je ouders?”)

Waren jouw ouders blije mensen die deden waar ze echt gelukkig van werden?

Als je zo eens kijkt naar jouw voorgeschiedenis, het gezin waar jij geboren in bent, jouw voorouders. Heb jij het gevoel dat jouw ouders echt deden of doen waar ze gelukkig van worden? Of deden ze wellicht wat van hen verwacht werd en gingen ze mee met de stroom, zoals het hoorde en gewoon was?
Gingen ze mee naar de kerk, omdat dat van ze verwacht werd?
Gingen ze studeren, omdat hun ouders dat zo graag wilden?
Trouwden ze op vroege leeftijd, omdat iedereen dat deed in hun omgeving?
Kregen ze kinderen, omdat dat verwacht werd?
In hoeverre zullen jouw ouders hebben mogen kiezen voor zichzelf? Voor wat zij diep van binnen, in hun hart echt wilde doen en zijn in het leven?

En hoe is dat voor jou?

En als je nu weer heel eerlijk naar jouw eigen leven kijkt nu; in hoeverre kies jij dan wat jij echt wilt doen en zijn in jouw leven? Waar jouw hart echt een sprongetje van maakt? Waar je ogen echt van gaan stralen? Of ga je stiekem ook mee in wat er van je verwacht wordt? Wat gewoon is om te doen? Binnen jullie familie, in het dorp, de stad, binnen jouw vriendenkring?
Heb jij wellicht ook, meestal onbewust, voor een bepaald pad gekozen, dat nu niet meer bij je past?  Hoe vrij voel jij je hierin om te kiezen voor wat jij wilt in jouw leven?
En ga je hiermee door? Of is het nu tijd voor jou en zet je een stap richting het leven waar je echt blij van wordt?

Durf jij hierin echt voor jezelf te kiezen?

Wat ik de afgelopen jaren echt geleerd heb, is dat je jezelf hierin de toestemming mag geven om het anders te gaan doen. Als je wacht tot een ander jou de toestemming gaat geven, kun je waarschijnlijk heel lang gaan wachten. En ondertussen gaat je leven door. Is dat wat je wilt diep van binnen?
Hoe lang laat jij je nog zo beïnvloeden? Wat anderen over jou zeggen of denken? En; wat denk jij over jezelf als je een ander pad gaat bewandelen? Kies je voor de bekende snelweg? Of kies je voor een onbekend bospaadje met nog onbegrensde mogelijkheden? Hoe mooi spannend is dat? Of is dat niet wat je wilt?
Spreek jij jezelf dan bemoedigend toe? Of komen er stemmetjes die je toefluisteren dat je het beter kunt houden zoals het nu is?

Waar werd jij als kind heel blij van?

Wat mij hierin geholpen heeft is om terug te keren naar dat kleine meisje in mij en te voelen waar ik heel blij van werd als kind om te doen. Op welke momenten ik echt de tijd kwijt was, omdat ik zo heerlijk met iets bezig was, dat ik er helemaal in op ging.
Kun jij je nog herinneren met wat voor soort zaken dat was?

Ga hier eens over schrijven

En als je er even niet bijkomt, omdat er wellicht negatieve herinneringen omhoog poppen, blijf hier heel even bij stilstaan en keer dan weer terug naar dat kleine meisje dat wel blij was. Dat dingen deed waar haar ogen van gingen stralen. Die helemaal in haar element was. Het kunnen kleine momenten zijn, maar ook grote gebeurtenissen. Voel maar. Focus je op de blijheid, op liefde, op vreugde. Op de dankbaarheid voor de dingen die er wel waren. En merk op wat er met je gebeurt als je hierover gaat schrijven.

En kijk dan eens naar je leven nu

In welke gebieden van jouw leven voel jij je nu blij? En in welke gebieden zou je wel graag een verandering zien? Waar kun jij hier vandaag nog voor stap in zetten wat al echt richting jouw verlangen gaat naar wat je wel wilt in jouw leven? Welke beslissing kun je nemen?

Ben je er van bewust dat elke stap er eentje is. Het lezen van deze blog is er ook al eentje. Als je tot hier gekomen bent, dan wil dat zeggen dat je bereid bent om naar jezelf en naar je eigen onbewuste en bewuste gedrag te kijken.
Ik ben mij er van bewust dat het best een confronterend blogartikel is. Wellicht triggert het iets bij je. En dat is helemaal oké.

Ik schrijf dit, omdat ik jarenlang aan verwachtingen van anderen heb willen voldoen. Mij aangepast heb aan hoe het gewoon was om te doen. Onbewust loyaal was en soms nog ben aan mijn familiesysteem. Dus ik weet waar ik het over heb. En ik heb hier een hoop over geleerd de afgelopen jaren. En dat deel ik graag met jou. Omdat ik het iedereen gun om lekker blij en vrijer te zijn in jouw leven.

Nu voel ik dat ik elk moment de keuze heb om iets anders te doen

En ik weet dat jij ook die keuze hebt. Als jij van binnen de keuze maakt en bereid bent om naar jezelf en je gewoontes te kijken. De enige die jou daarin toestemming mag geven, dat ben jij zelf.
En weet dat je dit niet alleen hoeft te doen. Ik heb hier ook ondersteuning in, want onze onbewuste patronen en gedachtes en overtuigingen zijn zo sterk. Dat is best heel moeilijk om daar alleen verandering in te brengen.

Kijk om te beginnen eens naar wat je opgeschreven hebt waar je als kind heel blij van werd om te doen. Wellicht zit daar een hele mooie boodschap in. En als je er alleen niet uitkomt, vraag hulp.
Welke stap kun jij vandaag al zetten hierin? Waar word jij echt blij van in jouw leven? ♥

Volg mij op Social Media

Like mijn Facebook pagina en blijf op de hoogte van mijn laatste artikelen.

Ga jij ervoor om je eigen leven te creëren, maar vind je dit ook superspannend en nieuw?

Schrijf je dan nu in voor een gratis telefonische inzichtsessie van 30 minuten.
Share This
X