“Leef jij je mooiste leven?” Dat klinkt best groot en dat is het ook, realiseer ik mij, nu ik dit opschrijf.  Het voelt voor mij dat ik hier vandaag over ga schrijven. Omdat mij het steeds duidelijker wordt. Elke dag vallen er weer kwartjes. “Ik creëer mijn eigen leven”. Hoe mooi is dat?!

Ik ontmoet de laatste jaren zoveel mooie mensen

Mensen die mij hebben geholpen toen ik mij behoorlijk beroerd voelde. Ik had toen echt geen idee hoe ik mijn mooiste leven kon creëren. Ik was zo moe, dat ik aan het overleven was. Dag voor dag, maand voor maand, jaren lang. Gelukkig kon ik ook toen nog genieten van de kleine, mooie momenten. Alleen, samen met mijn lief, samen met de kinderen, met de katten, met vrienden, met familie, in de natuur. Ik voelde ook diep van binnen dat deze situatie, dat ik, hier ook weer uit zou komen.

Dat basisvertrouwen heeft mij staande gehouden

Ik heb geen idee waar ik anders geëindigd was. Maar niet best, voel ik… en dat is best heftig om hier neer te schrijven. Maar dat is de realiteit. En die kwetsbaarheid kan ik nu ook laten zien.

Misschien is het de tijd van het jaar

Dat ik hier nu zo aan terugdenk afgelopen tijd. Het klinkt misschien raar, maar ik voel dat die periode in mijn leven echt een kantelpunt is geweest in mijn leven. Doordat ik moeilijke periodes heb gekend in mijn leven ben ik enorm gegroeid. En dat heeft mij gebracht en gemaakt wie ik nu ben. Waar ik nu sta. En wat mij nog elke dag weer een stukje dichter bij mijn ware zelf brengt. Vanuit een liefde en dankbaarheid voor mezelf. En dat er niemand verantwoordelijk is voor mijn leven, behalve ikzelf. Dat je elke dag een keuze hebt. Of je ECHT gaat leven, of dat je in de overlevingsmodus blijft.

Dat ik helemaal oké ben zoals ik ben

Ik heb niet voor niets mijn bedrijf Just B Yourself genoemd. Dat gun ik namelijk iedereen.
* dat je helemaal jezelf bent.
* dat je geen “rol” hoeft te spelen.
* dat je het ook gewoon kan zeggen, als je je “klote” voelt. En dat mensen
dan niet weglopen, maar in aandacht blijven luisteren en er zijn.
* dat je echt mag voelen; je lijf, maar ook wat jij wilt in dit leven.
* dat je zelf stapjes zet om dit mooiste leven te creëren.
* dat je geniet van het leven.
* dat je ook de moeilijkheden in je leven ziet als groeimomenten,
mogelijkheden.

Want de enige die jouw leven en hoe jij in het leven staat kan veranderen, dat ben jij zelf.

Dat heb ik mogen ervaren en ervaar ik nog elke dag

En die ervaring geef ik door. Omdat ik daar heel blij van word. Omdat ik voel dat dat mijn missie is in dit leven. Daar ga ik van stralen! Ik verspreid liefde en dat klinkt groot en dat is het ook. En toch schrijf ik het op. Omdat ik mijn eigen grootsheid mag zien en voelen. Die liefde die begint met liefde voor mezelf. Met het luisteren naar wat mijn hart mij ingeeft. Wat mijn intuïtie en innerlijke stem tegen mij zegt. En die te vertrouwen en te volgen.

Ik ontmoet niet voor niets zulke mooie mensen

Die mij weer verder helpen. Die mij spiegels voorhouden, zodat ik kan zien waar ik nog weer kan groeien. Ik ben zelf een mooi mens en straal dat uit. En wat je uitstraalt krijg je terug. In de vorm van vele mooie momenten, nieuwe ervaringen, nieuwe mensen om mij heen, in mijn bedrijf. Omdat ik de liefde weer kan laten stromen in mijzelf en dat door mag geven. En van daaruit kan ik weer een hoop mensen verder helpen. Ze begeleiden vanuit mijn hart.

Want ik gun jou dat je je mooiste leven gaat leven! Dat je het leven kan vieren. Het leven is mooi; je hebt soms alleen even iemand nodig die met jou de slingers ophangt. Zodat je weer kunt zien dat het leven een feestje is. Ik geniet er elke dag van! Vanuit liefde en dankbaarheid.

Spreekt dit artikel je aan? Dan heb je wellicht ook iets aan een vorig artikel van mij; “Veranderen, hoe is dat voor jou? ”
Lees HIER het artikel.

 

Wil jij graag elke 2 weken tips en inzichten over hoe je meer gaat
Voelen-Leven-Genieten?

Share This
X