.

“Weet je wel hoe mooi jij bent”, hoe voelt dat voor jou, als je dit zo leest? Kun je dit binnen laten komen? Of komen er gelijk allemaal stemmetjes oppoppen?
Ja, maar…. dit en dit loopt nog niet zo lekker in mijn leven.
Ja, maar… dit en dit stukje in mij zou ik wel graag anders zien.
Ja, maar… hier ben ik niet zo blij mee van mezelf.
Herkenbaar?

Herkenbaar voor mij in ieder geval

Daarom schrijf ik hier vandaag ook mijn artikel over. Want ik weet dat ik niet enige ben met die kritische stemmetjes in haar hoofd. Ik weet dat we vaak eerst naar die dingen kijken in ons leven, die nog niet zo lekker lopen. Doodvermoeiend toch? En toch gebeurt dit zo vaak. Ook bij mij.
Terwijl er zoveel dingen zijn in ons leven waar we dankbaar voor mogen zijn. Van die zegeningen, waar we ons vaak niet eens bewust van zijn. Dat onze wieg in Nederland heeft gestaan bijvoorbeeld. Of dat we kunnen horen en zien. Dat we kunnen lopen. Dat we een dak boven ons hoofd hebben. En ga zo maar door.

Ik weet hoe het is, als er wat donkere wolken boven je hoofd hangen, terwijl de zon ook altijd schijnt. Zelfs als je hem niet ziet.
Ik weet dat iedereen in zijn of haar leven moeilijke tijden heeft gekend. En dat onze (onbewuste) focus vaak daar naar toegaat en blijft hangen. Zeker onze energie in onze onderstroom, als er zaken zijn die we liever niet zien of voelen. Dat zijn stukken in jou, waar je soms liever van weggaat. Terwijl die stukken van jou ook maken dat je bent , wie je nu bent. Die mooie, unieke vrouw/man.

Wat als alles weer open staat voor 2019?

Ik laat mij graag inspireren door anderen en ik inspireer zelf ook graag mooie mensen. Ik heb zelf gemerkt dat positieve gedachten en affirmaties goed helpen om een positievere mindset te krijgen. Maar ik heb ook gemerkt dat dit alleen niet helpt, als je het niet voelt van binnen. Dan blokkeert er iets in jezelf. Ook weer op een onbewust niveau. Dan komt dat wat je denkt, niet overeen met wat je voelt van binnen. En dan lopen dingen niet, zoals je zou willen dat het loopt. Op welk vlak dan ook in je leven.

Alleen kom je hier vaak niet achter. Met je gedachten en je wilskracht wil je heel veel. Maar op één of andere manier stroomt het niet in jezelf. En dat frustreert. Dan ga je nog harder aan de slag. En verandert er niets in je leven. Pffff, niet fijn. En dan komen er vaak weer van die stemmetjes en gedachten. Oordelen over onszelf. En zit je in een spiraal, waar je niet zo gemakkelijk weer uitkomt. Nog steeds herkenbaar? Voor mij wel.

We hebben zoveel onbewuste patronen en gewoontes in onszelf

Die hebben we onszelf aangeleerd. En niet omdat ze altijd zo fijn zijn. Maar omdat dat ons op dat moment helpend was. Er zit altijd een liefdevolle beweging achter patronen en gewoontes. Dit gedrag hebben we aangeleerd of liefdevol overgenomen vanuit ons familiesysteem. Al die voorouders achter jou van beide kanten, waar jij uiteindelijk ook het resultaat van bent. Allemaal op een onbewust energieniveau, onzichtbare lijntjes.

Heel veel patronen, die jij nu vandaag hebt, zijn ontstaan in je jeugd. Tijdens je opvoeding, tijdens je school/opleidingen. Door ervaringen in jouw leven.
Je bent dingen op en bepaalde manier gaan doen:
omdat dat je op dat moment hielp.
omdat dat veiliger was.
omdat je daardoor wellicht kon (over)leven.
en nog veel meer redenen.
Je hebt een soort van beschermlaagjes om je heen gebouwd. Die je nu in de weg zitten om lekker vrij-uit te leven. Dat te doen wat je echt wilt doen, diep van binnen.

Overal zit altijd een liefdevolle beweging achter

Een liefdevolle beweging naar jezelf.
Maar vaak ook een liefdevolle beweging naar jouw familiesysteem. Jij hebt jouw gedrag en overtuigingen en gedachten aangepast, zodat jij jouw leven kon leiden. Daarom ben jij hier nu, zoals jij hier nu bent. Helemaal mooi, zoals je bent.

Die beschermlaagjes en die onzichtbare lijntjes naar je familiesysteem

die nemen we mee in ons leven. En dat heb je meestal niet door. Totdat je je er bewust van wordt. Dat je graag iets wilt veranderen en dat lukt niet zo gemakkelijk. Misschien zoek je hulp. Ga je bezig met persoonlijke ontwikkeling, laat je je begeleiden op jouw pad.
Omdat je voelt dat er diep van binnen iets knaagt. Omdat je voelt dat je graag iets anders zou willen in je leven. Je hebt een verlangen. Een verlangen om je vrijer te voelen. Om meer innerlijke rust te hebben. Om lekker dingen te doen waar je blij van wordt. Om heerlijk jezelf te zijn. Maar wie is dat ook al weer? Wanneer ga jij echt voor jouw eigen geluk kiezen?

Iets veranderen lijkt soms onmogelijk

Maar dat is niet waar. Alleen zitten onze beschermlaagjes en onze gedachten en overtuigingen ons dan in de weg. Die willen graag dat het blijft, zoals het is. Al het nieuwe voelt soms spannend en onwennig.
Onze onbewuste patronen en denken zit ons dan vaak in de weg.

Een deel van onze hersenen zorgt ervoor dat we in de overlevingsstand komen te staan. Dat komt nog van heel vroeger. Toen er nog letterlijk beren op de weg konden lopen. Toen het nog echt over overleven ging. Ons reptielenbrein reageert op nieuwe stressvolle situaties vaak met een reactie van vechten, vluchten of bevriezen. Meestal niet letterlijk, daar zijn vele vormen van. Je kunt bijvoorbeeld ook vechten met woorden. Of vluchten door veel te drinken/eten/gamen/roken, altijd bezig te zijn, nooit stil te kunnen zitten.
En dan heb ik het nog niet over ons emotionele brein en onze neocortex, ieder deel van ons brein zorgt weer voor andere reacties. Vaak reacties die te maken hebben met veiligheid, afwijzing en kwetsbaarheid.
De neocortex zorgt ervoor dat we veel gaan nadenken wat er allemaal zou kunnen gaan gebeuren.  Meestal is het gedrag dat ons niet helpt, maar dat gebeurt zo automatisch, is zo’n gewoonte geworden. Daar mag je je echt uit vrijbreken.

Jouw hart reageert op een heel andere energie

Jouw hart reageert op jouw pure Zijn, op wie jij van nature bent. Zoals je geboren bent. Een puur, stralend wezentje met al wat onzichtbare lijntjes naar jouw familiesysteem. Die krijg je spontaan mee, omdat jouw bewustzijn helemaal openstaat als kind.

Wat zou er gebeuren als je bij alle ervaringen, die je nu tegenkomt en die niet allemaal gemakkelijk zijn, zou zeggen: “Wat zou liefde nu doen?”

Dan komt er wellicht een heel ander antwoord door je heen, dan jouw brein en gedachten als eerste reactie geven. Dan luister je naar je intuïtie en innerlijke stem in plaats van naar de kritische en soms oordelende stemmetjes in jezelf.

Hoe mooi zou het zijn

als je in 2019 veel meer naar jouw hart zou gaan luisteren? Als je veel meer alle stukjes van jezelf mag gaan omarmen? Ook de stukken die het moeilijk hebben gehad? Als je jezelf meer liefde geeft en aandacht.  Als jij echt voor jezelf gaat kiezen? Jij bent de enige die altijd aanwezig is voor jezelf. Op alle momenten van de dag. Als je dat kleine meisje in jou eens een knuffel zou geven en liefde.

Wat als emoties er helemaal mogen zijn. Zonder je in de verhalen te verliezen. Wat als jij al helemaal mooi bent, zoals je bent nu, zonder oordelen over jezelf of kritische stemmetjes?

Wat, als jij hulp zou vragen om die onzichtbare lijntjes en laagjes te gaan onderzoeken? Omdat het nu de juiste tijd is. Tijd voor jou! Omdat jij zo graag weer die blije, pure jij wilt ontmoeten in jezelf. Die pure jij, die nooit is weg geweest, die alleen wat verstopt zit, onder wat laagjes. Het licht was alleen een beetje gedimd.

Wat gebeurt er, als die weer tevoorschijn komt? Wat als je vanuit liefde en vertrouwen stappen gaat zetten richting jouw verlangen voor 2019?

Alles wat jij gedaan hebt in je leven, was met een reden

Dat heeft ervoor gezorgd dat jij die unieke jij bent, zoals je nu bent. Helemaal mooi, zoals je nu bent. Alleen helpen bepaalde gewoontes en patronen jou nu niet meer. Het is nu de tijd om voor jezelf te gaan kiezen. Wat wil jij diep van binnen?

Mijn wens voor jou voor 2019 is:

Omarm alle stukken van jezelf en sta open om die prachtige kern in jou weer meer zichtbaar te maken. Die kern van licht en liefde.
Omdat jij het helemaal waard bent.
Omdat jij voelt dat het nu de tijd is.
Omdat jij zin hebt om weer je stralende zelf te zijn.
En die dingen te doen waar je blij van wordt.
Het is nu tijd voor jou.
Sta jij jezelf toe om in jouw verlangen te stappen?
Wat wil jij echt in 2019?
Helemaal voor jezelf?
Elke stap is er één.
Soms 2 stappen vooruit
en dan weer 1 stap terug.
Welke stap ga jij zetten in 2019,
waar jouw ogen van gaan stralen?

Ik wens je een liefdevol jaar toe met veel sprankelende momenten.
Genietend van het leven, van jezelf en van de liefde.
Vier het leven. ♥

Ga jij ervoor om je eigen leven te creëren, maar vind je dit ook superspannend en nieuw?

Schrijf je dan nu in voor een gratis telefonische inzichtsessie van 30 minuten.

Wil jij graag elke 2 weken tips en inzichten ontvangen over hoe je meer gaat
Voelen-Leven-Genieten?

Share This
X