Afgelopen jaren had ik een paar magische ervaringen. Ervaringen met paardencoaching. Ik voelde al jaren dat ik hier iets mee wilde doen. En toch deed ik het niet. Omdat er van die stemmetjes omhoog kwamen. Dat ik toch wel genoeg opleidingen heb gevolgd. (Wat ook zo is..)
Terwijl ik het diep van binnen voelde kriebelen. Ik houd mijn leven lang al van dieren. En ik had al prachtige ervaringen opgedaan met coaching voor mezelf met paarden en andere dieren. (Waaronder ook ezels, die zijn ook fantastisch).
Ik voelde dat het een prachtige aanvulling zou zijn op alles wat ik al doe. Want ik ben niet de enige die van dieren houd. Mijn klanten zijn ook dierenvrienden. Wat als ik het nu toch zou gaan doen?

En ik zette de stap

Zonder dat ik precies wist hoe het er allemaal uit zou komen te zien. Dat is echt een leerproces van mij van de afgelopen jaren. De controle loslaten. Mijn hart volgen en de eerste stap zetten en dan kijken wat er weer volgt. Zo ontvouwt mijn pad zich voor mij. Dat is soms retespannend, maar diep van binnen weet ik dat ik die energie mag volgen. Mijn intuïtie en ingevingen.
Mijn hart maakte een sprongetje. Een teken dat ik op de goede weg ben. Als iets licht voelt en sprankelend, dan volg ik het. Voelt het dan niet spannend? Ja zeker wel. Als ik buiten mijn comfortzone ga voelt iets vaak een beetje en soms heel spannend. Maar het hoeft niet zwaar te voelen. Dan klopt het meestal niet.

Toen stond ik opeens in de bak met Rabella

Een heel mooi en groot paard op de opleiding. Mijn docente begeleidde mij. Ze heeft ons geleerd om vaak zonder vraag de bak in te gaan. Gewoon te kijken wat er mag ontstaan. Het paard gaat reageren op jouw energie. Hij of zij maakt verbinding op energieniveau. Dat is eigenlijk niet in woorden te vangen. Dat is iets dat je mag ervaren.
Paarden zijn kudde- en vluchtdieren en ze willen dat het goed met jou gaat. Dat de energie stroomt in jou. Dat je je lekker voelt. Zodat ze kunnen vluchten met jou, als dat nodig is. Ze leven helemaal in dit moment, in het nu.
Als er iets in jou zit waar wat spanning op zit, of als er onbewust wat geblokkeerd is in jouw lijf/hoofd/energie gaat het paard daarop reageren. Heel liefdevol en rustig. Heel bijzonder en zo mooi om te mogen ervaren.

Daar stond ik dan, een beetje gespannen en nieuwsgierig

Ik stond open voor de ervaring, was heel benieuwd wat het prachtige paard mij zou tonen. Wat ik zelf zou ervaren in mijn lijf en hoofd. Eerst was ik nog wat onwennig en toen kwam Rabella op mij af. Ze ging met haar neus naar mijn voeten. “Voel je je voeten?” vroeg mijn docente. Daar was ik niet zo bewust mee bezig, maar eigenlijk zat ik veel meer in mijn hoofd. Eerst maar eens met mijn aandacht naar mijn voeten en aarden. En naar mijn buik ademen, mijn ademhaling zat door de spanning ook wel wat hoog.
Rabella liet meteen verandering zien en kwam in beweging. Wat een prachtig paard en wat een energie kwam er van haar af.
Toen kwam ze weer heel zacht en lief op mij af en ging schuin achter/om mij heen staan. Een beschermende positie, zoals ze een veulen in het wild zou beschermen. En ik voelde mijn tranen opkomen en stromen. De verbinding voelde zo sterk. Ik keek in de ogen van Rabella en het leek alsof ze dwars door alle laagjes van mij heen keek. Zo recht in mijn hart, in mijn ziel. Zulk contact had ik nog nooit in mijn leven met een paard gehad.
Het voelde zo warm, liefdevol en beschermend. Eigenlijk zo vertrouwd en sereen. Woorden waren even overbodig.

De tranen brachten verlichting

Mijn docente vroeg hoe ik mij voelde. Of ik dit herkende in mijn dagelijkse leven. Of ik mij vroeger gesteund voelde in mijn leven.
Ik voelde dat dit een gevoelige snaar raakte. Dat er binnenin mij veel in beweging kwam. En Rabella stond nog steeds achter mij. Ik voelde haar adem in mijn nek. De tranen brachten verlichting. Ik kon hier een stuk loslaten. Iets helen op een diep niveau. Het voelde direct een stukje lichter. Rabella hielp mij hierbij. Gewoon door er te zijn. Dat is wat er gebeurt met dieren in je buurt. Misschien herken je het ook wel met een huisdier. Als je verdrietig bent, komen die ook vaak bij je zitten.

Op een bepaald moment kwam ze weer in beweging

Ze was erg aan het gapen en ging liggen rollen. Spanning die paarden overnemen laten ze op bepaalde manieren weer los. Zo liet zij los wat ze van mij over had genomen. Zo bijzonder om te ervaren. En zo fijn om te voelen dat ik mij een stukje opgeluchter voelde. Iets wat ik al langere tijd onbewust meedroeg in mijn onzichtbare rugzak, had ik los kunnen laten.
Eigenlijk is het met geen pen te beschrijven. Ik probeer het hierboven wel, maar als je erbij staat of als toeschouwer/begeleider erbij bent is het nog zo anders.

Ik voelde dat ik de juiste beslissing had genomen

De beslissing om de opleiding te gaan doen. Dat het helemaal bij mij past. Ook al ben ik nooit een paardenmeisje geweest vroeger. Ik voel dat dat niet uitmaakt. Het gaat erom dat je openstaat voor dieren. Dat je liefde voelt voor deze en andere prachtige dieren. En wat dieren kunnen bijdragen. Dat is zo mooi. Waar ik hierboven paard heb geschreven had ook ezel kunnen staan, of hond of kat. Alle dieren kunnen spiegels voor ons zijn. Die laten zien wat er binnen in ons gebeurt. Onvoorwaardelijk en vol liefde. Kunnen wij als mensen nog veel van leren.

Rabella hielp mij die dag

Zij hielp mij om oude spanning los te laten. Gewoon door haar natuurlijke gedrag te laten zien. Spanning die ik onbewust had opgeslagen in mijn lijf. Die ik niet meer nodig heb. Het voelde echt een stuk lichter na de sessie. Ik voelde meer blijheid en energie borrelen in mij. Heerlijk! Dit wil ik wel elke week…
Dankjewel Rabella en al die andere mooie paarden en dieren die mensen ondersteunen op hun pad met coaching. Door hun energie en gewoon door er te zijn. Daardoor gebeuren er magische dingen.

Het is een prachtige aanvulling op mijn werk

Ik ben dankbaar dat ik mijn hart gevolgd heb. Ik kijk uit naar alle mooie sessies/opstellingen die ik met de bijdrage van de dieren mag geven. Vanuit liefde en gewoon doordat ze er zijn. Ik word er in ieder geval heel blij van. Hier gaan mijn ogen van stralen.

Ga jij ervoor om je eigen leven te creëren, maar vind je dit ook superspannend en nieuw?

Schrijf je dan nu in voor een gratis telefonische inzichtsessie van 30 minuten.

Wil jij graag elke 2 weken tips en inzichten ontvangen over hoe je meer gaat
Voelen-Leven-Genieten?

Share This
X