Corona; crisis of kans voor jezelf en voor de wereld?

Wat ik graag wil delen over hoe ik kijk naar de situatie in de wereld nu.
Wat voel ik Echt bij het Coronavirus? Wat is de achterliggende boodschap die de hele situatie in de wereld nu bij mij oproept?

Mogen we het licht in onszelf toelaten?

Zonder de duisternis weg te willen hebben? Mag het er allebei zijn?
Waar kiezen we voor in het Nu? Voelen we in het nu?
Waar laten we ons door leiden? Door angst, door liefde, door vertrouwen?

Ik liep gisteren een mooie wandeling van een kilometer of 12. Gelukkig kan iedereen nog de natuur ingaan, het is zo mooi buiten nu.
Ik zag paadjes die ik nog nooit gezien had. Kwam een hele dikke boom tegen, die ik knuffelde, vele buizerds, mooie bloemetjes, vleermuisnesten, ontluikende natuur.
En; ik zat vast in de blubber, moest een slootje zien over te komen, tussen bramenstruiken door, had het helemaal gehad na een kilometer of 10, miste een lekkere cappuccino onderweg,… ik voelde mijn voeten, mijn heupen en toch… en toch…
Was dit helemaal de moeite waard. Omdat ik ervoor koos om de wandeling te maken, te genieten van de mooie momenten. Mij te laten verwonderen door de natuur, in verbinding te zijn met mijn lief. Ik had ervoor gekozen om de wandeling te gaan maken en koos ervoor om mij weer te richten op de mooie aspecten van de wandeling, de verbinding.

Hierin voel ik ook de connectie met de situatie in de wereld nu;

Waar kiezen wij voor? Waar hebben we de afgelopen decennia, misschien wel honderden jaren hiervoor gekozen? Wat is de boodschap die dit virus nu met zich meedraagt voor het grotere geheel? Bij mij popten er een aantal vragen op.

Hoe vaak zijn we gericht op de buitenwereld en vergeten we onze binnenwereld?
Hoe vaak zijn onze gedachten gericht op angst en voelen we de liefde niet meer, die we diep van binnen allemaal zijn?
Wanneer staan we nog echt stil bij ons voelen? Van ons lijf, van onze emoties; zonder daarvoor weg te rennen in de ratrace, die ons leven heet? Wie zijn wij werkelijk? Diep van binnen?

Volgens mij is dit nu een kans om hier eens bewust bij stil te staan; bewustwording op een diepe laag.
Volgens mij is dit een kans om je weer meer te verbinden met wie jij werkelijk bent.
Om weer meer te voelen wat er speelt bij jou van binnen. Een tijd van zelfreflectie, persoonlijke ontwikkeling en zelfleiderschap nemen. Je innerlijk licht laten schijnen op dat wat nodig is én om jouw licht naar buiten te laten schijnen. Wat heb jij te doen in deze mooie wereld? Daar is het nu de tijd voor.

Volgens mij is dit een kans om weer veel meer in verbinding te komen met jezelf; met de mensen in jouw naast omgeving. Om samen te Zijn, zonder alle afleiding van de buitenwereld, alle volle agenda’s. Dit is een tijd voor verbinden, in de energie, om samen de energie weer te verhogen in de wereld. Samen ons licht te laten schijnen.

Dit is een tijd van verandering.

Weer meer in contact te komen met jouw innerlijke stem, jouw innerlijk weten.
Wie ben je Echt?
Wat wil je echt?
En wat heeft jou afgelopen jaren onbewust tegengehouden om hier stappen in te gaan zetten?

Ik voel dat het voor mij de tijd is om dit nog meer naar buiten te brengen. Meer expressie te geven aan wat ik al tijden voel, maar mij nog inhield. Mij (onbewust en nu meer bewust) nog tegen liet houden door innerlijke conflicten en stemmetjes. Ik kan je zeggen; dat ging behoorlijk diep.
Afgelopen weekend voelde ik hierin echt iets veranderen in mezelf. Zo bijzonder dat dat nu mag ontstaan, dat dat zich dat nu openbaart. Kennelijk is het daar nu de tijd voor.

Waar voel jij dat het nu de tijd voor is?
Wat zijn mogelijkheden voor jou nu, in deze tijd?
Lukt het om de angst, de onzekerheid, de twijfels; alles er te laten zijn, zonder het weg te willen hebben?
En ondertussen te kiezen vanuit liefde? Liefde in jezelf, voor jezelf, voor de mensen om je heen. Voor de wereld, voor een ieder die dat heel hard nodig heeft nu?
Te kiezen om veel meer te gaan leven vanuit je ware natuur? Vanuit wie je werkelijk bent diep van binnen? En dat is liefde.:)

Corona staat voor kroon, voor krans. Een krans van licht rond de zon, die je kunt zien bij een zonsverduistering.

Waar voel jij dat je je licht op mag laten schijnen? In jezelf en/of naar buiten toe? Wat kun jij vandaag doen om de liefde in jezelf weer meer te voelen en te verspreiden? Voelt voor jou het Coronavirus als een crisis of als een kans? ♥

Ik hoor het graag van je. Voel je welkom om te reageren. Ik ben benieuwd waar jij jouw licht op wil laten schijnen.

 

Ga jij ervoor om je eigen leven te creëren, maar vind je dit ook superspannend en nieuw?

Schrijf je dan nu in voor een gratis telefonische inzichtsessie van 30 minuten.

Volg mij op Social Media

Like mijn Facebook pagina en blijf op de hoogte van mijn laatste artikelen.

Share This
X